среда, 10. јануар 2018.

Синиша Мали: Импресиван број градилишта у Сурчину

Градоначелник Београда Синиша Мали посетио је општину Сурчин и том приликом обишао радове на реконструкцији Дома културе у Добановцима, као и неколико локација на којима је у току асфалтирање путева и реконструкција тротоара.

Мали је истакао да је импресиониран бројем градилишта и пројеката који су актуелни у овом делу Београда, и похвалио председника општине Стевана Шушу и његове сараднике.

– Београд је постао град кранова, дизилаца, а Сурчин је постала општина будућности у којој се на сваком ћошку ради и гради. У Добановцима сам обишао Дом културе, чија је реконструкција у току и биће завршена у наредних неколико месеци. Дом културе у Добановцима је оштећен у пожару пре неколико година, а по завршетку обнове ово насеље ће поново имати место окупљања – рекао је Мали.

Градоначелник је рекао да је при крају и израда пројекта за нову фискултурну салу Основне школе „Стеван Сремац” у Добановцима.

– Тендер за извођача радова за нову фискултурну салу у школи у Бечмену је већ покренут, што значи да ће 1.100 ученика ове две школе по први пут имати сале за физичко. То је наш начин да деци обезбедимо здраво и лепо окружење током похађања основне школе. Желимо да изађемо у сусрет бројним жељама становника ове општине како би квалитет живота овде био једнак у поређењу са било којом централном градском општином – истакао је Мали, који је обишао и радове на асфалтирању шест километара дуге улице која пролази кроз центар Добановаца.

Према његовим речима, само у Сурчину је у последње три и по године урађено 40 километара нове канализационе мреже, 6,5 километара нове водоводне мреже, 30 километара новог асфалта и 20 километара нових тротоара.

– У Војвођанској улици у центру Сурчина раде се два километра тротоара, биће изграђена и нова паркинг места, док се у Kосовској улици гради нови вртић. Не би требало заборавити да се на територији ове општине гради и мост преко Саве код Остружнице, што јасно указује на чињеницу да су у току инфраструктурни радови који ће умногоме побољшати квалитет живота грађана. Трудимо се да новац који смо уштедели након враћања дугова наслеђених од прошле градске власти инвестирамо у развој града и на тај начин га вратимо грађанима – нагласио је градоначелник.

Мали је истакао да су путеви у Добановцима у много бољем стању него пре неколико месеци.

– У разговору са грађанима сазнао сам да стално траже нешто више од општинског руководства и то је пракса са којом би требало наставити. Наставићемо да подржавамо пројекте који су важни за становнике ове општине, а не би требало заборавити ни изградњу националног фудбалског стадиона, који градимо заједно са Владом Републике Србије – закључио је Мали.

Председник општине Стеван Шуша рекао је да је Општина Сурчин најмлађа београдска општина, али и најперспективнија.

– Политика Града Београда, која све општине равномерно развија, најбоље је уочљива у Сурчину. Тренутно радимо на три дома културе – у Бечмену, Добановцима и Сурчину. Тренутно је у току поступак прикључења око 600 домаћинстава на канализацију, а све би то практично било немогуће да немамо подршку града и градоначелника – рекао је Шуша.

Догађају је присуствовао и директор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић, као и директор ЈП „Путеви Београда” Славиша Живковић.