понедељак, 22. јануар 2018.

Национални фестивал дечјег видео-клипа „Кидикем 2018”

Дечји културни центар Београд организује конкурс за трећи Национални фестивал дечјег видео-клипа „Кидикем 2018” на којем ће се представити филмови кратке форме, у трајању до 90 или до 180 секунди, на тему „Размишљај гласно”. Крајњи рок за пријаву је 15. фебруар. Аутори филмова треба да буду деца узраста од 10 до 16 година која би посредством медија филма изразила своје виђење о свету у којем живимо. 

Тема овогодишњег фестивала је „Размишљај гласно”, а идеја је да деца ослободе своје мисли, да без устезања на овај начин прикажу шта их одушевљава, да се не плаше да наглас мисле и осећају, да буду слободни и храбри, да размишљају гласно о љубави, другарству, школи, одрастању, будућности и другим темама које их дотичу.

Главни жири доделиће гран при фестивала – за најбољи филм у целини „Златни кадар”, за најгледанији видео-клип на Јутјуб каналу ДКЦБ, као и „Кидикем” награду за најбољу режију. Биће додељено и пет специјалних признања, док ће сваки аутор који учествије на фестивалу добити захвалницу „Кидикем”. 

Фестивал „Кидикем 2018” биће одржан у суботу, 3. марта, у 12 часова у Дечјем културном центру Београда у Таковској 8.