ponedeljak, 22. januar 2018.

Nacionalni festival dečjeg video-klipa „Kidikem 2018”

Dečji kulturni centar Beograd organizuje konkurs za treći Nacionalni festival dečjeg video-klipa „Kidikem 2018” na kojem će se predstaviti filmovi kratke forme, u trajanju do 90 ili do 180 sekundi, na temu „Razmišljaj glasno”. Krajnji rok za prijavu je 15. februar. Autori filmova treba da budu deca uzrasta od 10 do 16 godina koja bi posredstvom medija filma izrazila svoje viđenje o svetu u kojem živimo. 

Tema ovogodišnjeg festivala je „Razmišljaj glasno”, a ideja je da deca oslobode svoje misli, da bez ustezanja na ovaj način prikažu šta ih oduševljava, da se ne plaše da naglas misle i osećaju, da budu slobodni i hrabri, da razmišljaju glasno o ljubavi, drugarstvu, školi, odrastanju, budućnosti i drugim temama koje ih dotiču.

Glavni žiri dodeliće gran pri festivala – za najbolji film u celini „Zlatni kadar”, za najgledaniji video-klip na Jutjub kanalu DKCB, kao i „Kidikem” nagradu za najbolju režiju. Biće dodeljeno i pet specijalnih priznanja, dok će svaki autor koji učestvije na festivalu dobiti zahvalnicu „Kidikem”. 

Festival „Kidikem 2018” biće održan u subotu, 3. marta, u 12 časova u Dečjem kulturnom centru Beograda u Takovskoj 8.