петак, 9. фебруар 2018.

Забрањен улаз моторним возилима на гробља на Задушнице

ЈКП „Погребне услуге” апелују на грађане да на Задушнице, 10. фебруара, за одлазак на гробље, уместо својих аутомобила, користе градски превоз, јер на свим гробљима сутра неће бити дозвољен улазак аутомобила од 7 до 15 часова. Капије за улаз моторних возила биће отворене од 15 до 18 часова. 

На Новом, Земунском и Топчидерском гробљу на снази је потпуна забрана уласка за аутомобиле на Задушнице, 10. фебруара. Наредног дана, у недељу, 11. фебруара, биће отворене капије за улаз моторних возила од 7 до 18 часова, осим на Новом, Земунском и Топчидерском гробљу.

За посетиоце који се теже крећу и старије суграђане, на највећим градским гробљима: Лешћу, Орловачи и Новој Бежанији обезбеђена су три комфорна минибус возила са климатизацијом, која ће их бесплатно превозити. Организовани превоз ће саобраћати у одређеним интервалима од 7 до 17 часова, од улазне капије до најудаљенијих парцела. Осим специјалних минибус возила, на Задушнице ће посетиоцима бити на услузи и службени аутомобили предузећа, са карактеристичном бордо бојом и логотипом ЈКП „Погребне услуге”.

Из „Погребних услуга” апелују на посетиоце да приликом посете гробним местима буду опрезни и да се не наслањају на споменике, јер су стручне екипе предузећа током редовне контроле утврдиле да има доста споменика који су нестручно подигнути, дотрајали и нестабилни, па у случају наслањања и механичког притиска може да дође до њиховог пада и повређивања присутних лица. Посебно скрећу пажњу родитељима са малом децом да воде рачуна о њиховом кретању и да се не одвајају приликом посете гробљу. Уколико уоче опасност од пада споменика, треба да о томе обавесте Управу гробља.