петак, 23. фебруар 2018.

У Дечјем културном центру у уторак „Најраспеваније одељење”

Пријатељи деце Београда у сарадњи са Дечјим културним центром Београда организују 43. сусрет – Градско такмичење „Најраспеваније одељење”, у коме учествују ученици из основних школа Београда. Покровитељ програма је Град Београд – Секретаријат за спорт и омладину. 

Градско такмичење ће се одржати у уторак, 27.  фебруара, у 10 сати у Великој дворани ,,Донка Шпичек” Дечјег културног центра Београда (Таковска 8). У програму ће наступи првопласирана одељења са око 260 учесника из градских општина Вождовац, Врачар, Звездара, Земун, Нови Београд, Палилула, Раковица, Савски венац, Стари град и Чукарица. 

Такмичари ће извести по две композиције по слободном избору, од којих је једна изворна народна песма, а друга дечја забавна песма. Њихове наступе вредноваће стручни жири у саставу: Миња Субота, композитор и ТВ водитељ, Снежана Деспотовић, диригент Дечјег хора РТС-а, и Мирјана Миличић Прокић, дипломирана професорка музике. Поред стручног жирија, наступе такмичара оцењиваће и дечји жири. 

Циљ овог програма је да подстакне разредно певање свих ученика једног одељења као манифестације на којој доминирају распеваност, ведрина, спонтаност и међусобно уважавање и поштовање међу децом.

На школским и општинским сусретима  трећих и четвртих разреда наступило је око 1.500 деце из десет градских општина Београда.