petak, 23. februar 2018.

U Dečjem kulturnom centru u utorak „Najraspevanije odeljenje”

Prijatelji dece Beograda u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom Beograda organizuju 43. susret – Gradsko takmičenje „Najraspevanije odeljenje”, u kome učestvuju učenici iz osnovnih škola Beograda. Pokrovitelj programa je Grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu. 

Gradsko takmičenje će se održati u utorak, 27.  februara, u 10 sati u Velikoj dvorani ,,Donka Špiček” Dečjeg kulturnog centra Beograda (Takovska 8). U programu će nastupi prvoplasirana odeljenja sa oko 260 učesnika iz gradskih opština Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica. 

Takmičari će izvesti po dve kompozicije po slobodnom izboru, od kojih je jedna izvorna narodna pesma, a druga dečja zabavna pesma. Njihove nastupe vrednovaće stručni žiri u sastavu: Minja Subota, kompozitor i TV voditelj, Snežana Despotović, dirigent Dečjeg hora RTS-a, i Mirjana Miličić Prokić, diplomirana profesorka muzike. Pored stručnog žirija, nastupe takmičara ocenjivaće i dečji žiri. 

Cilj ovog programa je da podstakne razredno pevanje svih učenika jednog odeljenja kao manifestacije na kojoj dominiraju raspevanost, vedrina, spontanost i međusobno uvažavanje i poštovanje među decom.

Na školskim i opštinskim susretima  trećih i četvrtih razreda nastupilo je oko 1.500 dece iz deset gradskih opština Beograda.