уторак, 20. март 2018.

Реновиране фискултурне сале у ОШ „Исидора Секулић“ и ОШ „Стефан Немања“

Настава физичког васпитања у основним школама "Исидора Секулић" и "Стефан Немања" биће знатно побољшана jер су те школе добиле комплетно реновиране фискултурне сале, поручила jе председница Oпштине Савски венац Ирена Вуjовић приликом посете ОШ „Исидора Секулић“.

Она је рекла да је стање у основним школама на Савском венцу знатно боље него пре две године.

– Приоритет нам је  да деци обезбедимо што боље и квалитетније услове за рад и боравак у образовним установама. Током прошле године потпуно су реновирани тоалети у свих шест основних школа, а тренутно се изводе радови на реконструкцији тоалета у два вртића “Дуга“ и „Грофица Олга“, који ће бити завршени почетком априла. Такође, обновили смо салу у ОШ „Војвода Радомир Путник“, а од данас потпуно обновљене фискултурне сале имају још две основне школе – истакла је председница Општине Савски венац и подсетила да деца са Савског венца имају на  располагању велики број бесплатних програма у организацији Општине, као и да је у току бесплатна припремна настава за полагање мале матуре коју похађа преко 200 осмака.

У оквиру изведених радова извршена је демонтажа старог паркета и постављање новог у ОШ „Исидора Секулић“, док је  у ОШ „Стефан Немања“ реновиран постојећи паркет. У обе школе обележен је терен за кошарку и одбојку, замењен рипстол, окречени су и офарбани зидови и плафон.

Директорка ОШ „Исидора Секулић“ Виолета Вукићевић захвалила се председници Општине истакавши да је сала била у лошем стању и да су ђаци веома срећни што су добили праву „спортску лепотицу“.