utorak, 20. mart 2018.

Renovirane fiskulturne sale u OŠ „Isidora Sekulić“ i OŠ „Stefan Nemanja“

Nastava fizičkog vaspitanja u osnovnim školama "Isidora Sekulić" i "Stefan Nemanja" biće znatno poboljšana jer su te škole dobile kompletno renovirane fiskulturne sale, poručila je predsednica Opštine Savski venac Irena Vujović prilikom posete OŠ „Isidora Sekulić“.

Ona je rekla da je stanje u osnovnim školama na Savskom vencu znatno bolje nego pre dve godine.

– Prioritet nam je  da deci obezbedimo što bolje i kvalitetnije uslove za rad i boravak u obrazovnim ustanovama. Tokom prošle godine potpuno su renovirani toaleti u svih šest osnovnih škola, a trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji toaleta u dva vrtića “Duga“ i „Grofica Olga“, koji će biti završeni početkom aprila. Takođe, obnovili smo salu u OŠ „Vojvoda Radomir Putnik“, a od danas potpuno obnovljene fiskulturne sale imaju još dve osnovne škole – istakla je predsednica Opštine Savski venac i podsetila da deca sa Savskog venca imaju na  raspolaganju veliki broj besplatnih programa u organizaciji Opštine, kao i da je u toku besplatna pripremna nastava za polaganje male mature koju pohađa preko 200 osmaka.

U okviru izvedenih radova izvršena je demontaža starog parketa i postavljanje novog u OŠ „Isidora Sekulić“, dok je  u OŠ „Stefan Nemanja“ renoviran postojeći parket. U obe škole obeležen je teren za košarku i odbojku, zamenjen ripstol, okrečeni su i ofarbani zidovi i plafon.

Direktorka OŠ „Isidora Sekulić“ Violeta Vukićević zahvalila se predsednici Opštine istakavši da je sala bila u lošem stanju i da su đaci veoma srećni što su dobili pravu „sportsku lepoticu“.