петак, 23. март 2018.

Деца из Туниса на пријему у Старом двору

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић примио је данас у Старом двору професоре и ученике из приватне школе „Нур ел Мареф” из града Сфакса у Републици Тунис који су, у оквиру размене ученика са ОШ „Владислав Рибникар”, у седмодневној посети Београду.

Петронијевић је подсетио да деца из Туниса у Београд долазе већ други пут и истакао да Град Београд подржава сарадњу београдских основних и средњих школа са школама у иностранству. 

– Увек смо ту да дамо подршку и заједнички учествујемо у пројектима, а ово је један од укупно девет таквих пројеката. Повезивање деце из целог света, али и поређење школских програма и размена искустава служе за стварање контаката наше деце са њиховим другарима из целог света. То им омогућава да и они путују, стварају нова пријатељства и упознају културу других земаља и њихових градова – истакао је Драгомир Петронијевић

Селме Махмоуди, директорка школе „Нур ел Мареф”, захвалила је на позиву, као и свима који су учествовали у томе да и ова година са децом Београда буде рализована на најбољи могући начин.

Снежана Кнежевић, директорка Основне школе „Владислав Рибникар”, истакла је да су обе школе део светске заједнице основних школа на француском језику. Она је подсетила да је град Сфакс други по величини у Тунису, а да се сарадња реализује тако што ученици присуствују настави у којој нема језичких баријера и истакла да су ђаци београдске школе својим гостима из Туниса припремили велики број радионица на тему мултикултуралних садржаја, спортских, музичких и других тема.

На крају пријема, домаћини и гости разменили су пригодне поклоне.