petak, 23. mart 2018.

Deca iz Tunisa na prijemu u Starom dvoru

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević primio je danas u Starom dvoru profesore i učenike iz privatne škole „Nur el Maref” iz grada Sfaksa u Republici Tunis koji su, u okviru razmene učenika sa OŠ „Vladislav Ribnikar”, u sedmodnevnoj poseti Beogradu.

Petronijević je podsetio da deca iz Tunisa u Beograd dolaze već drugi put i istakao da Grad Beograd podržava saradnju beogradskih osnovnih i srednjih škola sa školama u inostranstvu. 

– Uvek smo tu da damo podršku i zajednički učestvujemo u projektima, a ovo je jedan od ukupno devet takvih projekata. Povezivanje dece iz celog sveta, ali i poređenje školskih programa i razmena iskustava služe za stvaranje kontakata naše dece sa njihovim drugarima iz celog sveta. To im omogućava da i oni putuju, stvaraju nova prijateljstva i upoznaju kulturu drugih zemalja i njihovih gradova – istakao je Dragomir Petronijević

Selme Mahmoudi, direktorka škole „Nur el Maref”, zahvalila je na pozivu, kao i svima koji su učestvovali u tome da i ova godina sa decom Beograda bude ralizovana na najbolji mogući način.

Snežana Knežević, direktorka Osnovne škole „Vladislav Ribnikar”, istakla je da su obe škole deo svetske zajednice osnovnih škola na francuskom jeziku. Ona je podsetila da je grad Sfaks drugi po veličini u Tunisu, a da se saradnja realizuje tako što učenici prisustvuju nastavi u kojoj nema jezičkih barijera i istakla da su đaci beogradske škole svojim gostima iz Tunisa pripremili veliki broj radionica na temu multikulturalnih sadržaja, sportskih, muzičkih i drugih tema.

Na kraju prijema, domaćini i gosti razmenili su prigodne poklone.