недеља, 22. април 2018.

Младеновић: Град покровитељ манифестације „Грчки дани у Београду”

Заменик градоначелника Андреја Младеновић присуствовао је данас турниру у малом фудбалу на помоћним теренима ФК Партизан, који се одржава у оквиру манифестације „Грчки дани у Београду”. 

Младеновић је истакао да је Град Београд покровитељ ове значајне манифестације, која се другу годину за редом одржава у нашем главном граду, низом културних и спортских манифестација. 

–Знамо колико су наша два народа повезана историјски, али и у сегменту културе и спорта. Због тога је изузетно важна иницијатива Амбасаде Грчке у Београду да се одржи овај ревијални турнир на коме ће узети учешће екипе из више министарстава Владе Србије, Грчке Амбасаде, ветерана наших највећих клубова, као и екипа Града Београда – навео је заменик градоначелника. 

Он је додао да је манифестација добра прилика за дружење и промоцију Грчке у Београду, као и промоцију грчко-српског пријатељства. 

–Не треба заборавити да је грчки народ много помогао српском народу када нам је било најтеже, посебно током деведесетих година прошлог века – закључио је Младеновић. 

Амбасадор Грчке у Београду Илијас Илијадис је изразио велико задовољство због организације турнира у малом фудбалу, као и захавалност ФК Партизан и екипама учесницама на подршци. 

–На турниру су сви победници, а цела манифестација се организује са циљем да се покаже колико су Срби и Грци блиски народи – указао је Илијадис. 

На турниру учествују екипе из Министарства спољних послова Републике Србије, Министарства унутрашњих послова, Министарства за спорт и омладину, као и екипе Скупштине града Београда, Радио телевизије Србије и Грчке амбасаде. Такође и две женске екипе из ЖФК Земун и ЖФК Рад.