nedelja, 22. april 2018.

Mladenović: Grad pokrovitelj manifestacije „Grčki dani u Beogradu”

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović prisustvovao je danas turniru u malom fudbalu na pomoćnim terenima FK Partizan, koji se održava u okviru manifestacije „Grčki dani u Beogradu”. 

Mladenović je istakao da je Grad Beograd pokrovitelj ove značajne manifestacije, koja se drugu godinu za redom održava u našem glavnom gradu, nizom kulturnih i sportskih manifestacija. 

–Znamo koliko su naša dva naroda povezana istorijski, ali i u segmentu kulture i sporta. Zbog toga je izuzetno važna inicijativa Ambasade Grčke u Beogradu da se održi ovaj revijalni turnir na kome će uzeti učešće ekipe iz više ministarstava Vlade Srbije, Grčke Ambasade, veterana naših najvećih klubova, kao i ekipa Grada Beograda – naveo je zamenik gradonačelnika. 

On je dodao da je manifestacija dobra prilika za druženje i promociju Grčke u Beogradu, kao i promociju grčko-srpskog prijateljstva. 

–Ne treba zaboraviti da je grčki narod mnogo pomogao srpskom narodu kada nam je bilo najteže, posebno tokom devedesetih godina prošlog veka – zaključio je Mladenović. 

Ambasador Grčke u Beogradu Ilijas Ilijadis je izrazio veliko zadovoljstvo zbog organizacije turnira u malom fudbalu, kao i zahavalnost FK Partizan i ekipama učesnicama na podršci. 

–Na turniru su svi pobednici, a cela manifestacija se organizuje sa ciljem da se pokaže koliko su Srbi i Grci bliski narodi – ukazao je Ilijadis. 

Na turniru učestvuju ekipe iz Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva za sport i omladinu, kao i ekipe Skupštine grada Beograda, Radio televizije Srbije i Grčke ambasade. Takođe i dve ženske ekipe iz ŽFK Zemun i ŽFK Rad.