понедељак, 23. април 2018.

Мали: Новим садржајима, Парк „Ушће” постаје све атрактивнији

Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је данас радове на реконструкцији Парка „Ушће” и том приликом оценио да је ово највећи и најзахтевнији пројекат који је „Зеленило – Београд” до сада имало, јер се комплетно сређује површина од 88 хектара.

Он је подсетио да су радови почели у августу прошле године, те да је од тада урађено седам спортских игралишта, неколико теретана на отвореном и дечјих игралишта 

– На овом простору тренутно се раде још два нова травната терена за мали фудбал, завршено је и неколико нових дечјих игралишта, а за неколико недеља биће завршена и атлетска стаза дуга три километра. Стаза за бициклисте биће јединствена јер се ће читавом дужином од два километра налазити у једном парку као целини. Овај парк је био неискоришћена зелена површина, а сада је обогаћена бројним садржајима, уз чак дванаест километара нових стаза – истакао је Мали.

Радови на овој деоници – код Хотела „Југославија”, трајаће до јуна, након чега радници прелазе на Парк пријатељства. Како је градоначелник прецизирао, и тај део ће се потпуно обновити, као и „Вечна ватра”, а крајем године очекује се постављање јарбола са српском заставом.

– Крајем године почеће се и постављањем панорамског точка, који ће бити нова атракција Београда и са којег ће се видети велик део града, по узору на Лондон. Такође, тада се очекује и почетак изградње гондоле, која ће повезати овај парк с Калемегданом – рекао је Мали.

Он је позвао грађане Београда да дођу и уживају у новим садржајима, али и изразио уверење да ће овај део града постати још атрактивнији када се посетиоцима омогући одлазак одавде до тврђаве, па потом и до Савске променаде. Нови савски мост, подсетио је Мали, биће на месту трамвајског, а све заједно, додао је он, само је део великих инвестиција и промена у Београду. 

Градоначелник је нарочито нагласио важност сређивања зелених површина и подсетио да су нов изглед добили Пионирски и Земунски парк. Он је истакао да је веома поносан на радниле „Зеленила”, који су Београђанима и гостима главног града дали простор где квалитетно могу да проводе своје слободно време.

Заједно са градоначелником, радове су обишли и главни урбаниста Милутин Фолић, в.д. секретара за комуналне и стамбене послове Нина Јандрић и директор „Зеленила – Београд” Слободан Станојевић.