четвртак, 17. мај 2018.

Европски дан срчане слабости

Европски дан срчане слабости одржаће се ове године у згради Завода за заштиту споменика културе града Београда и испред Споменика победнику сутра од 12 до 14 часова, саопштено је из овог завода.

Том приликом биће организовани прегледи и консултације са болесницима, а после прегледа и консултација биће одржана едукативна предавања.

Предвиђен је и обилазак Београдске тврђаве уз пратњу стручног сарадника Завода за заштиту споменика културе града Београда.  

Реализација овогодишњег Европског дана срчане слабости представља својеврстан увод у IX Конференцију о културном наслеђу, која се одржава 25. маја у организацији и у просторијама Завода за заштиту споменика културе града Београда.

Европски дан срчане слабости се обележава у целој Европи од маја 2010. године. Овај дан, који је увело Европско удружење за срчану слабост, треба да укаже на важност препознавања срчане инсуфицијенције, успостављања тачне дијагнозе и адекватног лечења. Обележавања овог дана се састоји од медијске промотивне кампање у новинама, на телевизији и интернету, интеракције лекара са болесницима на јавним местима и организованих предавања на клиникама.