петак, 18. мај 2018.

Измене на трамвајским и тролејбуским линијама због радова

Због радова на трамвајском колосеку у Булевару краља Александра, у зони раскрснице са Улицом Катарине Миловук, које ће изводити „Електрограђевинска оператива” ЈКП ГСП „Београд” од суботе, 19. Маја, од 1 час до понедељка, 21. маја, до 3.30 часова биће измењен режим рада трамвајских линија, саопштавају из ГСП „Београд”.

Трамваји са линије 5 саобраћаће на релацији Калемегдан /Доњи град/ – Вуков споменик – Ташмајдан са ознаком 5Л. Трамвајска линија 6 се укида, а трамваји са линије 7 саобраћаће на релацији Блок 45 – Вуков споменик – Омладински стадион са ознаком 7Л. Трамваји са линије 14 ићи ће на релацији Бањица – Вуков споменик – Омладински стадион са ознаком 14Л.

Успоставља се аутобуска линија 6А на релацији Вуков споменик – Устаничка. Траса линије: Вуков споменик –  Булевар краља Александра – терминус „Устаничка”. Долазно-полазно стајалиште за линију 6А (код Вуковог споменика) је у Улици краљице Марије, заједно са линијама 32, 66 и ЕКО1.

Привремено се укида стајалиште „Вуков споменик /Булевар краља Александра/” , у оба смера, за трамвајске линије 5, 6, 7 и 14. Возила са линије 6А користиће постојећа стајалишта линија ЈГП дуж траса трамвајских линија.

Због радова на контактној мрежи у Макензијевој улици, на делу од  Мутапове до  Кнегиње Зорке, од сутра од 1 час до 21. маја до 3.30 часова мења се режим рада линија јавног градског превоза, најављено је из ЈКП ГСП „Београд”.

Како се наводи, у том периоду укидају се тролејбуске линије 19, 21, 22 и 29,     успоставља се тролејбуска линија 22Л на релацији Студентски трг – Трг Славија, успостављају се аутобуске линије 21А на релацији Трг Славија – Учитељско насеље, 22А на релацији Трг Славија – Крушевачка и 29А на релацији Трг Славија – Медаковић.

Траса линија 21А, 22А и 29А у смеру ка Црвеном крсту: Трг Славија – Београдска –Његошева – Максима Горког – Цара Николаја 2 и даље редовним трасама. У смеру ка Тргу Славија: Цара Николаја 2 – Максима Горког – кружни ток – Крунска – Београдска – Трг Славија.

Возила са линије 24 саобраћаће у смеру ка Неимару: Његошева – Максима Горког – Цара Николаја 2 – Чубурска и даље редовном трасом, док ће у смеру ка Дорћолу трасом: Петра Кочића – Шуматовачка – Максима Горког – Крунска – Баба Вишњина – Његошева и даље редовном трасом. Возила са линије 24 носиће ознаку 24Л.

Возила са линије 83 саобраћаће на скраћеној траси: Земун /Бачка/ – Трг Славија и носиће ознаку 83Л.

Привремено се укидају стајалишта за све линије: „Мачванска” у смеру ка Црвеном крсту,  „Новопазарска” у смеру ка Тргу Славија и „Катанићева” у оба смера.

Привремено се успостављају стајалишта у Београдској улици у висини поште, у смеру ка периферији, и преко пута поште у смеру ка Тргу Славија у Крунској улици, у висини парка Војводе Бојовића – за линије 21А, 22А, 24 и 29А  у смеру ка Тргу Славија.

Возила са ноћне линије 29Н, на измењеном делу трасе, саобраћаће као возила са дневне линије 29А.

На измењеним деловима траса возила ће користити постојећа стајалишта линија.