petak, 18. maj 2018.

Izmene na tramvajskim i trolejbuskim linijama zbog radova

Zbog radova na tramvajskom koloseku u Bulevaru kralja Aleksandra, u zoni raskrsnice sa Ulicom Katarine Milovuk, koje će izvoditi „Elektrograđevinska operativa” JKP GSP „Beograd” od subote, 19. Maja, od 1 čas do ponedeljka, 21. maja, do 3.30 časova biće izmenjen režim rada tramvajskih linija, saopštavaju iz GSP „Beograd”.

Tramvaji sa linije 5 saobraćaće na relaciji Kalemegdan /Donji grad/ – Vukov spomenik – Tašmajdan sa oznakom 5L. Tramvajska linija 6 se ukida, a tramvaji sa linije 7 saobraćaće na relaciji Blok 45 – Vukov spomenik – Omladinski stadion sa oznakom 7L. Tramvaji sa linije 14 ići će na relaciji Banjica – Vukov spomenik – Omladinski stadion sa oznakom 14L.

Uspostavlja se autobuska linija 6A na relaciji Vukov spomenik – Ustanička. Trasa linije: Vukov spomenik –  Bulevar kralja Aleksandra – terminus „Ustanička”. Dolazno-polazno stajalište za liniju 6A (kod Vukovog spomenika) je u Ulici kraljice Marije, zajedno sa linijama 32, 66 i EKO1.

Privremeno se ukida stajalište „Vukov spomenik /Bulevar kralja Aleksandra/” , u oba smera, za tramvajske linije 5, 6, 7 i 14. Vozila sa linije 6A koristiće postojeća stajališta linija JGP duž trasa tramvajskih linija.

Zbog radova na kontaktnoj mreži u Makenzijevoj ulici, na delu od  Mutapove do  Kneginje Zorke, od sutra od 1 čas do 21. maja do 3.30 časova menja se režim rada linija javnog gradskog prevoza, najavljeno je iz JKP GSP „Beograd”.

Kako se navodi, u tom periodu ukidaju se trolejbuske linije 19, 21, 22 i 29,     uspostavlja se trolejbuska linija 22L na relaciji Studentski trg – Trg Slavija, uspostavljaju se autobuske linije 21A na relaciji Trg Slavija – Učiteljsko naselje, 22A na relaciji Trg Slavija – Kruševačka i 29A na relaciji Trg Slavija – Medaković.

Trasa linija 21A, 22A i 29A u smeru ka Crvenom krstu: Trg Slavija – Beogradska –Njegoševa – Maksima Gorkog – Cara Nikolaja 2 i dalje redovnim trasama. U smeru ka Trgu Slavija: Cara Nikolaja 2 – Maksima Gorkog – kružni tok – Krunska – Beogradska – Trg Slavija.

Vozila sa linije 24 saobraćaće u smeru ka Neimaru: Njegoševa – Maksima Gorkog – Cara Nikolaja 2 – Čuburska i dalje redovnom trasom, dok će u smeru ka Dorćolu trasom: Petra Kočića – Šumatovačka – Maksima Gorkog – Krunska – Baba Višnjina – Njegoševa i dalje redovnom trasom. Vozila sa linije 24 nosiće oznaku 24L.

Vozila sa linije 83 saobraćaće na skraćenoj trasi: Zemun /Bačka/ – Trg Slavija i nosiće oznaku 83L.

Privremeno se ukidaju stajališta za sve linije: „Mačvanska” u smeru ka Crvenom krstu,  „Novopazarska” u smeru ka Trgu Slavija i „Katanićeva” u oba smera.

Privremeno se uspostavljaju stajališta u Beogradskoj ulici u visini pošte, u smeru ka periferiji, i preko puta pošte u smeru ka Trgu Slavija u Krunskoj ulici, u visini parka Vojvode Bojovića – za linije 21A, 22A, 24 i 29A  u smeru ka Trgu Slavija.

Vozila sa noćne linije 29N, na izmenjenom delu trase, saobraćaće kao vozila sa dnevne linije 29A.

Na izmenjenim delovima trasa vozila će koristiti postojeća stajališta linija.