понедељак, 21. мај 2018.

Весић: Београд спреман за поновну организацију Фајнал фора 2020. године

Између 18 и 20 милиона евра слило се у наш град у протекла четири дана, током трајања Фајнал фора, рекао је градски менаџер Горан Весић за ТВ „Прва”. 

Како је прецизирао, тај приход не иде само у буџет града Београда кроз таксе већ и хотелима, ресторанима, шопинг моловима.

 – Ово је био прави потез не само због прихода већ и због имиџа града, јер је директан пренос утакмица гледан у преко 200 земаља, а спот о Београду емитован је у сваком преносу. Овај догађај важан је и за развој спортске инфраструктуре, обновили смо Арену, а сваки спортски догађај са собом носи и обнављање опреме, што све касније остаје граду. Ми ћемо наставити са политиком да сваке године имамо један велики спортски догађај, а подсетићу да смо у Арени већ имали  велика такмичења у футсалу, ватерполу, дворанско првенство у атлетици. Следеће године нас очекује Европско првенство у женској кошарци и таква политика је добра за град – истакао је Весић.

Он је додао да ће Београд одмах после конституисања свих органа, већ средином јуна послати нови допис Евролиги, где ћемо се кандидовати за завршни турнир 2020. године и прeдлoжити oргaнизaтoримa тaкмичeњa дa глaвни град Србиje дoбиje oргaнизaциjу зaвршних турнирa нa три гoдинe.

– Они су презадовољни како је такмичење организовано у Београду и кажу да никада није било боље. Гости из других клубова такође кажу да је ово најбоље организовани завршни турнир, са најбољом атмосфером и без иједног инцидента. Зато верујем да ћемо имати шансе да добијемо поново завршни турнир 2020. године – рекао је Весић, пожелевши пуно среће наредном домаћину, шпанском граду Виторији.

Весић је истакао да за поновну кандидатуру Београда град има подршку председника Републике Србије и Владе Републике Србије, а када ћемо добити организацију, не зависи само од нас, иако смо спремни да већ 2020. године поново угостимо најбоље кошаркаше Европе.