уторак, 12. јун 2018.

Завршен 11. циклус акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе”

Чланица Градског већа Града Београда Тања Поповић присуствовала је данас у Центру за културу „Влада Дивљан” свечаном обележавању завршетка 11. циклуса акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе”. Завршетак 11. циклуса обележен је едукативном представом за 330 ђака–првака са општине Палилула. 

Тања Поповић је, заједно са председником општине Палилула Александром Јовичићем и директором ЈКП „Паркинг сервис” Андријом Чупковићем, присутним малишанима уручила пригодне поклоне – лопте, светлоодбојне прслуке и брошуре „Безбедно до школе”. 

Председник општине Палилула Александар Јовичић је у име општине захвалио ЈКП „Паркинг сервис” на организацији догађаја. 

– За нас и наше најмлађе суграђане са општине Палилула едукација деце по питању саобраћаја изузетно је битна. На овај начин деца ће стећи знање на основу којег ће се правилно понашати у саобраћају, сада у својству пешака, а касније и возача. Требало би да се бавимо превентивом, а не последицама. Желим још једном да захвалим организатору и да ми поручим да је увек добродошао на Палилулу – рекао је Јовичић. 

Директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић истакао је да је безбедност деце у саобраћају  за све у овом предузећу најважнија. 

– Ова акција траје већ 11 година и прва генерација која је прошла ову обуку данас можда учествује у саобраћају у својству возача. Град Београд је увео зоне успореног саобраћаја у близини основних школа, док је „Паркинг сервис” проширио акцију увођењем „ђачког паркинг-места” и  „беби паркинг-места”. „Ђачко паркинг-место” налази се испред школе и сав приход одлази школама. Драго ми је да су малишани данас имали прилику да науче корисне ствари и тако умногоме повећају сопствену безбедност у саобраћају – рекао је Чупковић.