петак, 15. јун 2018.

Никодијевић: Ада спремна за купалишну сезону, квалитет воде беспрекоран

Председник Скупштине града Никола Никодијевић присуствовао је данас отварању купалишне сезоне на Ади Циганлији и том приликом поручио да је истоимено јавно предузеће у потпуности спремно за предстојећи период у којем се свакодневно очекује велики број посетилаца.  

Никодијевић је истакао да је за Град Београд важно да Ада Циганлија не буде место где се Београђани окупљају искључиво лети, већ да током свих 365 дана има шта да понуди. 

– Подизањем плаве заставе данас смо званично отворили купалишну сезону на Ади Циганлији. Изузетно смо задовољни чињеницом да смо седму годину заредом добили плаву заставу, која представља својеврстан сертификат и потврђује квалитет воде и безбедност купача. Ада Циганлија је право благо Београд. Поносни смо на начин на који одржавамо овај велики комплекс, али и унапређујемо многобројне садржаје доступне свим грађанима. Квалитет воде је између прве и друге категорије, што је сврстава у веома квалитетну за купањe – рекао је председник Скупштине града. 

Он је додао да је град у претходном периоду уложио велики напор како би сегмент безбедности био максимално унапређен. 

– Посетиоци који се придржавају свих упутстава и правила биће максимално безбедни. Пред ЈП „Ада Циганлија” поставили смо два циља, од којих је први да одржавање читавог комплекса буде беспрекорно, а други да се садржаји константно унапређују. Желимо да постоје изузетни потенцијали који могу да унапреде понуду за рекреативце, спортисте, децу… Током зиме смо први пут имали клизалиште на Ади, а верујем да ће до краја године овде постојати и скијалиште – додао је Никодијевић. 

Према његовим речима, обновљен је велики број терена, пре свега фудбалских и кошаркашких, док је тренутно у току реконструкција одбојкашких. 

– Наши захтеви су по том питању везани за стандарде који морају да буду испоштовани, а наравно подразумева се да буду доступни свим грађанима и бесплатни. Ове године је урађено и осветљење, па ће током врелих летњих дана рекреативци моћи да користе терене до касних вечерњих часова. Осветљена је читава бициклистичка стаза, што је још један корак ка томе да Ада постане спортско-рекреативни, мултифункционални центар за све наше суграђане – закључио је Никодијевић.

Вршилац дужности директора ЈП „Ада Циганлија” Роберт Ђукић захвалио је председнику Скупштине града, али и Секретаријату за спорт и омладину који је помогао у обезбеђивању средстава, како би најмлађи суграђани и ове године имали бесплатне школе пливања, роњења и ватерпола. 

– Град Београд је уложио 15 милиона динара у осветљење бициклистичке стазе, па тренутно на Ади Циганлији имамо осам километара осветљене бициклистичке стазе – рекао је Ђукић. 

Догађају је присуствовао подсекретар за спорт и омладину Никола Рајичић.