petak, 15. jun 2018.

Nikodijević: Ada spremna za kupališnu sezonu, kvalitet vode besprekoran

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević prisustvovao je danas otvaranju kupališne sezone na Adi Ciganliji i tom prilikom poručio da je istoimeno javno preduzeće u potpunosti spremno za predstojeći period u kojem se svakodnevno očekuje veliki broj posetilaca.  

Nikodijević je istakao da je za Grad Beograd važno da Ada Ciganlija ne bude mesto gde se Beograđani okupljaju isključivo leti, već da tokom svih 365 dana ima šta da ponudi. 

– Podizanjem plave zastave danas smo zvanično otvorili kupališnu sezonu na Adi Ciganliji. Izuzetno smo zadovoljni činjenicom da smo sedmu godinu zaredom dobili plavu zastavu, koja predstavlja svojevrstan sertifikat i potvrđuje kvalitet vode i bezbednost kupača. Ada Ciganlija je pravo blago Beograd. Ponosni smo na način na koji održavamo ovaj veliki kompleks, ali i unapređujemo mnogobrojne sadržaje dostupne svim građanima. Kvalitet vode je između prve i druge kategorije, što je svrstava u veoma kvalitetnu za kupanje – rekao je predsednik Skupštine grada. 

On je dodao da je grad u prethodnom periodu uložio veliki napor kako bi segment bezbednosti bio maksimalno unapređen. 

– Posetioci koji se pridržavaju svih uputstava i pravila biće maksimalno bezbedni. Pred JP „Ada Ciganlija” postavili smo dva cilja, od kojih je prvi da održavanje čitavog kompleksa bude besprekorno, a drugi da se sadržaji konstantno unapređuju. Želimo da postoje izuzetni potencijali koji mogu da unaprede ponudu za rekreativce, sportiste, decu… Tokom zime smo prvi put imali klizalište na Adi, a verujem da će do kraja godine ovde postojati i skijalište – dodao je Nikodijević. 

Prema njegovim rečima, obnovljen je veliki broj terena, pre svega fudbalskih i košarkaških, dok je trenutno u toku rekonstrukcija odbojkaških. 

– Naši zahtevi su po tom pitanju vezani za standarde koji moraju da budu ispoštovani, a naravno podrazumeva se da budu dostupni svim građanima i besplatni. Ove godine je urađeno i osvetljenje, pa će tokom vrelih letnjih dana rekreativci moći da koriste terene do kasnih večernjih časova. Osvetljena je čitava biciklistička staza, što je još jedan korak ka tome da Ada postane sportsko-rekreativni, multifunkcionalni centar za sve naše sugrađane – zaključio je Nikodijević.

Vršilac dužnosti direktora JP „Ada Ciganlija” Robert Đukić zahvalio je predsedniku Skupštine grada, ali i Sekretarijatu za sport i omladinu koji je pomogao u obezbeđivanju sredstava, kako bi najmlađi sugrađani i ove godine imali besplatne škole plivanja, ronjenja i vaterpola. 

– Grad Beograd je uložio 15 miliona dinara u osvetljenje biciklističke staze, pa trenutno na Adi Ciganliji imamo osam kilometara osvetljene biciklističke staze – rekao je Đukić. 

Događaju je prisustvovao podsekretar za sport i omladinu Nikola Rajičić.