субота, 16. јун 2018.

Младеновић свечано отворио међународни пливачки турнир „Трофеј Београда 2018”

Помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић свечано је данас на базенима СРЦ „Милан Гале Мушкатировић” отворио међународни пливачки митинг „Трофеј Београда”, који се 17. годину заредом одржава у престоници Србије.

Младеновић је изразио задовољство што може да поздрави присутне у име Града Београда, а  уједно захвалио Пливачком савезу Београда и Пливачком савезу Србије на сјајној организацији турнира.

– Град Београд је веома поносан на међународни карактер „Трофеја Београда”. Учесници долазе из 13 земаља и ово је један од начина да се развија пливање као базични спорт. Свим пливачима, нарочито нашим, желим да испуне норме које их касније воде на велика светска и европска такмичења – рекао је Младеновић и свим судијама и званичним лицима, такође, пожелео успешан турнир.

Председник Пливачког савеза Београда Иван Ђорђевић истакао је да је „Трофеј Београда” једно од најквалитетнијих такмичења које се одржава у нашој земљи.

– Вечерас нас очекују финалне трке у свим категоријама и дисциплинама, односно сви најбољи пливачи из квалификација. Пливачки савез Београда је успео да постави ово такмичење на мапу Европске пливачке федерације – рекао је Ђорђевић.

Организатор „Трофеја Београд 2018” је Пливачки савез Београда, а одржава се под покровитељством Скупштине града, Секретаријата за спорт и омладину. Учествују репрезентације Турске, Белорусије и Грузије, као и клубови из Грчке, Русије и Хрватске, уз наступ најбољих српских пливача. Химну Србије пред почетак прве трке отпевао је хор Дечјег културног центра Београда.