subota, 16. jun 2018.

Mladenović svečano otvorio međunarodni plivački turnir „Trofej Beograda 2018”

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović svečano je danas na bazenima SRC „Milan Gale Muškatirović” otvorio međunarodni plivački miting „Trofej Beograda”, koji se 17. godinu zaredom održava u prestonici Srbije.

Mladenović je izrazio zadovoljstvo što može da pozdravi prisutne u ime Grada Beograda, a  ujedno zahvalio Plivačkom savezu Beograda i Plivačkom savezu Srbije na sjajnoj organizaciji turnira.

– Grad Beograd je veoma ponosan na međunarodni karakter „Trofeja Beograda”. Učesnici dolaze iz 13 zemalja i ovo je jedan od načina da se razvija plivanje kao bazični sport. Svim plivačima, naročito našim, želim da ispune norme koje ih kasnije vode na velika svetska i evropska takmičenja – rekao je Mladenović i svim sudijama i zvaničnim licima, takođe, poželeo uspešan turnir.

Predsednik Plivačkog saveza Beograda Ivan Đorđević istakao je da je „Trofej Beograda” jedno od najkvalitetnijih takmičenja koje se održava u našoj zemlji.

– Večeras nas očekuju finalne trke u svim kategorijama i disciplinama, odnosno svi najbolji plivači iz kvalifikacija. Plivački savez Beograda je uspeo da postavi ovo takmičenje na mapu Evropske plivačke federacije – rekao je Đorđević.

Organizator „Trofeja Beograd 2018” je Plivački savez Beograda, a održava se pod pokroviteljstvom Skupštine grada, Sekretarijata za sport i omladinu. Učestvuju reprezentacije Turske, Belorusije i Gruzije, kao i klubovi iz Grčke, Rusije i Hrvatske, uz nastup najboljih srpskih plivača. Himnu Srbije pred početak prve trke otpevao je hor Dečjeg kulturnog centra Beograda.