четвртак, 21. јун 2018.

Ново дечје игралиште у Ситничкој улици на Сењаку

Вршилац дужности градског секретара за комуналне и стамбене послове Никола Ковачевић и председница општине Савски венац Ирена Вујовић обишли су данас новоизграђено дечије игралиште  у Ситничкој улици на Сењаку.

Никола Ковачевић том приликом похвалио је ефикасан  рад општине и поручио да ће град узети учешће у одржавању овог простора.

Ирена Вујовић је истакла да су грађани дали иницијативу за уређење простора који је био неискрошћен и без садржаја, а општина је идеју спровела у дело уложивши средства у уређење. 

– У спортском делу игралишта постављена je конструкција за баскет и читав простор је ограђен. У једном делу парка постављене су клупе и ђубријере, док су на другом делу љуљашке, вртешка и њихалице на гуменој подлози како би наша деца уживала у безбедној игри – рекла је Вујовићева и подсетила да су у претходне две године на Савском венцу обновљена пет и изграђена три нова дечја игралишта.

Она је поручила да ће општина наставити са уређењем зелених површина, с циљем  да сваки кварт добије по једно овакво игралиште или спортски терен.