četvrtak, 21. jun 2018.

Novo dečje igralište u Sitničkoj ulici na Senjaku

Vršilac dužnosti gradskog sekretara za komunalne i stambene poslove Nikola Kovačević i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović obišli su danas novoizgrađeno dečije igralište  u Sitničkoj ulici na Senjaku.

Nikola Kovačević tom prilikom pohvalio je efikasan  rad opštine i poručio da će grad uzeti učešće u održavanju ovog prostora.

Irena Vujović je istakla da su građani dali inicijativu za uređenje prostora koji je bio neiskrošćen i bez sadržaja, a opština je ideju sprovela u delo uloživši sredstva u uređenje. 

– U sportskom delu igrališta postavljena je konstrukcija za basket i čitav prostor je ograđen. U jednom delu parka postavljene su klupe i đubrijere, dok su na drugom delu ljuljaške, vrteška i njihalice na gumenoj podlozi kako bi naša deca uživala u bezbednoj igri – rekla je Vujovićeva i podsetila da su u prethodne dve godine na Savskom vencu obnovljena pet i izgrađena tri nova dečja igrališta.

Ona je poručila da će opština nastaviti sa uređenjem zelenih površina, s ciljem  da svaki kvart dobije po jedno ovakvo igralište ili sportski teren.