четвртак, 12. јул 2018.

Почео други „Петровдански сабор” на Савском венцу - вечерас наступа „Гарави сокак”

Поводом славе Топчидерске цркве Светих апостола Петра и Павла, данас је почео други по реду Петровдански сабор који организује Туристичка организација Општине Савски венац у сарадњи са Општином. 

После свете Литургије, на платоу испред Конака кнеза Милоша у Топчидерском парку манифестацију је свечано отворио председник Скупштине општине Савски венац Немања Берић, а након тога уследио је разноврстан културно – уметнички и забавни програм који ће трајати током целог дана. У првом делу програма наступио је КУД „Талија”, а старија публика посебно је уживала у представи „Под крошњама  платана”  коју је приредила Туристичка организација Београда у оквиру Петровданског сабора.

Док је аниматор „Спортакус” на летњој позорници изводио свој програм, на одушевљење најмлађих посетилаца у Топчидерски парк ушетале су маскоте њихових омиљених  јунака из анимираних цртаних филмова попут Маше и медведа, принцезе Елзе и Ане и пингвина Олафа. 

У поподневном програму децу ће додатно забавити кловн „Шашавко”, мађионичари „Пикси и Зека”, а моћи ће и да се опробају у јахању понија уз незаобилазне трамболине, вртешке, тобогане и друге атракција, које су потпуно бесплатне. 

Мноштво најразличитијих штандова, на којима су своју понуду изложили бомбонџије, цвећари, стаклодувачи, грнчари, везиље, папучари, иконописци и произвођачи народних ношњи употпунили су програм манифестације.

У самој завршници програма у 20 часова  одржаће се концерт групе „Гарави сокак”, а посетиоци ће моћи да уживају у добро познатим хитовима.