четвртак, 9. август 2018.

Никодијевић: Већина радова на градским улицама биће завршена до 3. септембра

Председник Скупштине града Никола Никодијевић обишао је данас радове на реконструкцији Улице кнегиње Зорке. Он је том приликом истакао да ће већина радова који се тренутно изводе на београдским улицама бити завршена до почетка школске године, а уједно најавио нове реконструкције централних градских саобраћајница. 

Никодијевић је истакао да данас почиње трећа фаза реконструкције Улице кнегиње Зорке, на делу од Његошеве до Макензијеве. Прва фаза је завршена, навео је председник градске скупштине, од Булевара краља Александра до Крунске, док је друга, од Крунске до Његошеве, у завршној фази, а читава улица биће комплетно реконструисана и пуштена у саобраћај до 3. септембра, како је и обећано. 

– Ради се ревитализација водоводне и канализационе мреже, као и реконструкција коловоза. Јако је важно нагласити да ће начин на који се тренутно изводе реконструкције улица у Београду омогућити да те саобраћајнице буду спремне да издрже сва оптерећења у наредних 20 година без икаквих поправки. То није био увек случај, и у прошлости се дешавало да се и поред огромних свота новца које су издвајане, реконструисане улице после неколико година практично врате у првобитно стање – рекао је Никодијевић. 

Он је подсетио да се у Београду тренутно реконструише велики број улица, преко 40 километара, када се у обзир узму све категорије путева. 

– Користимо прилику када је смањен интензитет саобраћаја јер је велики број суграђана на одморима, како бисмо до почетка школске године и стандардно великог саобраћајног оптерећења завршили највећи део започетих реконструкција. Приводе се крају радови у Булевару ослобођења, Светогорска је завршена, док ће радови у Таковској бити окончани до 3. септембра – додао је Никодијевић. 

Према његовим речима, у наредном периоду уследиће реконструкције Карађорђеве, Џорџа Вашингтона, 27. марта и Цара Душана, која дуго није реконстрисана и где такође постоји проблем са старим инсталацијама, али и проблем са старом саобраћајном инфраструктуром и трамвајском мрежом. 

– Као финале свега долази реконструкција Улице кнеза Милоша и Трга републике, како бисмо у наредних годину до годину и по дана реконструисали све кључне саобраћајнице у нашем граду. Важно је нагласити да имамо довољно обезбеђених средстава, а вредност радова у Улици кнегиње Зорке је 50 милиона динара. Када се град води домаћински и када се ради квалитетно, онда се могу очекивати добри резултати и убеђен сам да ће грађани бити задовољни – закључио је Никодијевић. 

Догађају је присуствовао директор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић.