петак, 10. август 2018.

Бесплатно коришћење базена за децу из установа социјалне заштите

На иницијативу помоћника градоначелника Александра Марковића, Град Београд је, у сарадњи са Спортско-рекреационим центром „Ташмајдан”, омогућио бесплатно коришћење базена установама социјалне заштите у Звечанској, Прихватилишту за децу и Сигурној кући.

Корисници домова за децу без родитељског старања и Прихватилишта за децу и младе, као и деца која су збринута у Сигурној кући у пратњи и под контролом стручних радника ових установа долазиће на базен и користиће унапред договорене термине. 

Александар Марковић рекао је да су корисници Звечанске, Прихватилишта за децу и Сигурне куће најмлађи суграђани који су прошли кроз изузетно тешке животне околности.

– Kао људи који воде овај град, наша дужност је да им помогнемо на све могуће начине. Захваљујем Секретаријату за социјалну заштиту и Спортско-рекреативном центру „Ташмајдан” што су имали слуха и одазвали се овој иницијативи. Сигуран сам да се на овоме неће стати и да ће Град Београд и у будућности наставити са добром праксом социјално одговорне политике – навео је Марковић.

Секретарка за социјлану заштиту Наташа Станисављевић подсетила је да је реч о установама од посебног значаја за Град Београд јер се у њима збрињавају деца и млади који су жртве насиља, злостављања и занемаривања, жртве трговине људима, деца улице и деца без родитељског старања.

– То су деца којима је наша помоћ најпотребнија и за коју увек морамо бити ту, да им покажемо да нису сами, да има ко да их заштити, да им пружи подршку. Желим да захвалим свима који су учествовали у спровођењу ове идеје у дело. Овом акцијом желели смо да обрадујемо децу и младе, да им омогућимо да се забаве, играју, пливају и друже на базенима, али и да колико-толико уживају у детињству као и њихови вршњаци – рекла је Наташа Станисављевић.