petak, 10. avgust 2018.

Besplatno korišćenje bazena za decu iz ustanova socijalne zaštite

Na inicijativu pomoćnika gradonačelnika Aleksandra Markovića, Grad Beograd je, u saradnji sa Sportsko-rekreacionim centrom „Tašmajdan”, omogućio besplatno korišćenje bazena ustanovama socijalne zaštite u Zvečanskoj, Prihvatilištu za decu i Sigurnoj kući.

Korisnici domova za decu bez roditeljskog staranja i Prihvatilišta za decu i mlade, kao i deca koja su zbrinuta u Sigurnoj kući u pratnji i pod kontrolom stručnih radnika ovih ustanova dolaziće na bazen i koristiće unapred dogovorene termine. 

Aleksandar Marković rekao je da su korisnici Zvečanske, Prihvatilišta za decu i Sigurne kuće najmlađi sugrađani koji su prošli kroz izuzetno teške životne okolnosti.

– Kao ljudi koji vode ovaj grad, naša dužnost je da im pomognemo na sve moguće načine. Zahvaljujem Sekretarijatu za socijalnu zaštitu i Sportsko-rekreativnom centru „Tašmajdan” što su imali sluha i odazvali se ovoj inicijativi. Siguran sam da se na ovome neće stati i da će Grad Beograd i u budućnosti nastaviti sa dobrom praksom socijalno odgovorne politike – naveo je Marković.

Sekretarka za socijlanu zaštitu Nataša Stanisavljević podsetila je da je reč o ustanovama od posebnog značaja za Grad Beograd jer se u njima zbrinjavaju deca i mladi koji su žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, žrtve trgovine ljudima, deca ulice i deca bez roditeljskog staranja.

– To su deca kojima je naša pomoć najpotrebnija i za koju uvek moramo biti tu, da im pokažemo da nisu sami, da ima ko da ih zaštiti, da im pruži podršku. Želim da zahvalim svima koji su učestvovali u sprovođenju ove ideje u delo. Ovom akcijom želeli smo da obradujemo decu i mlade, da im omogućimo da se zabave, igraju, plivaju i druže na bazenima, ali i da koliko-toliko uživaju u detinjstvu kao i njihovi vršnjaci – rekla je Nataša Stanisavljević.