петак, 10. август 2018.

Опоравак угрожене деце од недеље у Митровом Пољу

Група од 75 деце, узраста од 8 до 13 година, из сиромашних породица из осам београдских општина, боравиће седам дана у одмаралишту Црвеног крста Александровац у Митровом Пољу. Полазак деце је у недељу, а повратак 19. августа. 

Црвени крст Београд је у сарадњи са основним школама, Секретаријтом за социјалну заштиту и Удружењем хранитеља Београда пројектом „Покажимо им шта заиста значи љубав” прикупио потребна средства за реализацију социјалног програма „Опоравак социјално угрожене деце из Београда”, којим шаље другу групу деце на седмодневни рекреативни одмор у Митровом Пољу, саопштено је из овог центра.

Секретаријат за социјалну заштиту помогао је реализацију овог пројекта финансирањем програма „Помоћ маргинализованим групама становништва на територији града Београда”. 

Из Црвеног крста кажу да је до 9. августа донацијама физичких и правних лица прикупљено више од три милиона динара, док је преко уплатница ЈКП „Инфостан” прикупљено 2,5 милиона динара, а више од 400.000 динара прикупљено је у касицама које се налазе у објекту компаније ИКЕА.

Из Црвеног крста захваљују свим грађанима и донаторима на исказаној солидарности.