среда, 15. август 2018.

Последње извођење програма „Лето на Косанчићу” у овој летњој сезони

Последњи бесплатни туристички обилазак Косанчићевог венца у овој летњој сезони биће организован ове суботе у 18 часова, саопштено је из Туристичке организације Београда.

У пратњи професионалног туристичког водича, посетиоци ће имати прилику да обиђу бројне знаменитости, споменике културе и друга места од значаја за нашу историју и културу: Конак књегиње Љубице, Саборну цркву, Патријаршију, најстарију кафану у Београду, Kућу Мике Аласа, Kућу Оље Ивањицки, место некадашње библиотеке и многе друге. Биће приче и о месту где је сниман чувени филм „Маратонци трче почасни круг”, који је обележио домаћу кинематографију.

Туристичка организација Београда позива Београђане и госте да се пријаве за разгледање ове јединствене историјско-амбијенталне целине која чини један од најстаријих делова града.

Због ограниченог броја места обавезне су пријаве на tjovancevic@tob.rs. Полазак је на углу улица Краља Петра и Косанчићевog венца. Од 19 часова следи музички програм Оркестра за хитне поправке расположења, који ће приредити вече популарне интернационалне музике.