понедељак, 10. септембар 2018.

Радојичић: Снимање филма „Хотел Београд” успешна промоција главног града

У присуству градоначелника Београда проф. др Зорана Радојичића, чланa Градског већа Драгомирa Петронијевићa и глумца Милоша Биковића данас је у Старом двору потписан Меморандум о разумевању којим ће у главном граду крајем лета идуће године почети снимање филма „Хотел Београд”.

Меморандум су потписали Марија Вуковић, у име Туристичке организације Београда, и представници продукцијских кућа „Фиљми навсјегда” из Москве и београдског „Архангел студија” Виталиј Шљапо и глумац Миодраг Радоњић.

Градоначелник Радојичић је подсетио да је споразум резултат претходних договора и посете Београду и нагласио да је овај пројекат веома значајан за Београд. 

– На овај начин настављамо сарадњу са руским уметницима и истовремено промовишемо Београд у Русији и околним земљама. Подсетићу да смо у претходној години имали 50.000 руских туриста у Београду и овај филм представља добру могућност да презентујемо наш град на најбољи начин и повећамо број туриста из Русије. Због тога захваљујем и продуцентима и нашем глумцу Милошу Биковићу што су се ангажовали на овом пројекту у циљу промоције Београда – казао је градоначелник Радојичић.

Представник руске продукцијске кућа „Фиљми навсјегда” Виталиј Шљапо изаразио је задовољство што ће руски гледаоци имати прилике да овим филмом боље упознају Београд. 

– Желимо да испричамо занимљиву и романтичну причу о љубави између руске девојке и српског момка, а све ће то бити пропраћено призорима из лепог Београда. Мислим да ће то бити духовит, романтичан и леп филм у коме ће уживати сви који га буду погледали – казао је Виталиј Шљапо.

Наш глумац и представник „Архангел студија” Милош Биковић казао је да  снимање филма „Хотел Београд” представља круну његове сарадње са руским партнерима. 

– Наши односи проширени су на две продуцентске куће и међународну сарадњу. Филм ће донети много Београду и Србији јер мислим да ми заиста имамо шта да покажемо у Русији која се већ ионако добродушно и отвореног срца односи према Србима. Приказаћемо нашу престоницу и дати додатни повод да наша размена туриста и културе буде још учесталија и чвршћа – казао је Биковић.

Он је подсетио да су први разговори одржани пре нешто мање од два месеца у Београду, а да је ово прва посета руских продуцената који су веома задовољни условима. По његовим речима, снимање филма „Хотел Београд” планирано је за крај лета идуће године, након чега следи фаза постпродукције, а долазак у биоскопе се очекује у фебруару 2020. године.