среда, 12. септембар 2018.

Програми „Дана европске баштине” у Гроцкој

Градска општина Гроцка и Центар за културу Гроцка се у овогодишњу културно-туристичку манифестацију „Дани европске баштине” са темом „Европска година културног наслеђа – уметност дељења” укључују разноврсним и садржајним програмима намењеним свим узрастима, саопштавају из ове општине.

Планирани културно-туристички програм реализује се у оквиру више целина током септембра и октобра, као што су отварање Легата др Александра Костића, стручна вођења Ранчићевом кућом у Гроцкој, ликовне радионице, тематска изложба „Моје окружење – уметност дељења”, трибински програм у сарадњи са Центром за урбани развој, Српским археолошким друштвом и Музејом града Београда, Сајам зимнице на „Грочанској чаршији”, књижевне вечери, линије културе – излетнички обилазак територије општине Гроцка.

Трибински и књижевни програм, свечано отварање поставке Легата проф. др Александра Костића, као и Сајам зимнице доступни су особама са инвалидитетом.

За више информација заинтересовани се могу обратити Центру за културу Гроцка, на телефон 011/8502-321 или на имејл: centargrocka@gmail.com, као и Градској општини Гроцка, www.grocka.rs.