sreda, 12. septembar 2018.

Programi „Dana evropske baštine” u Grockoj

Gradska opština Grocka i Centar za kulturu Grocka se u ovogodišnju kulturno-turističku manifestaciju „Dani evropske baštine” sa temom „Evropska godina kulturnog nasleđa – umetnost deljenja” uključuju raznovrsnim i sadržajnim programima namenjenim svim uzrastima, saopštavaju iz ove opštine.

Planirani kulturno-turistički program realizuje se u okviru više celina tokom septembra i oktobra, kao što su otvaranje Legata dr Aleksandra Kostića, stručna vođenja Rančićevom kućom u Grockoj, likovne radionice, tematska izložba „Moje okruženje – umetnost deljenja”, tribinski program u saradnji sa Centrom za urbani razvoj, Srpskim arheološkim društvom i Muzejom grada Beograda, Sajam zimnice na „Gročanskoj čaršiji”, književne večeri, linije kulture – izletnički obilazak teritorije opštine Grocka.

Tribinski i književni program, svečano otvaranje postavke Legata prof. dr Aleksandra Kostića, kao i Sajam zimnice dostupni su osobama sa invaliditetom.

Za više informacija zainteresovani se mogu obratiti Centru za kulturu Grocka, na telefon 011/8502-321 ili na imejl: centargrocka@gmail.com, kao i Gradskoj opštini Grocka, www.grocka.rs.