среда, 19. септембар 2018.

Град обезбедио деци посету Музеју илузија

У оквиру манифестације „Дани европске баштине”, чланица Градског већа Елена Билић заједно са децом из Основне школе за заштиту вида „Драган Ковачевић”, наставницима и директорком школе Силваном Плавшић, као и координаторком манифестације Надом Зец, посетила је Музеј илузија. 

Заинтересована деца имала су прилику да прошетају кроз собе са оптичким варкама и да се у пратњи наставника фотографишу. Том приликом Елена Билић је истакла значај манифестације којом се сваког септембра представља наше наслеђе као део заједничке баштине европских народа, разноликости култура, традиције и обичаја. 

– Посебно је важно упознавање деце и младих са значајем наслеђа, могућностима одрживог коришћења, очувања и презентације – рекла је Билић.

Она је нагласила да се Град Београд приликом организовања свих манифестација труди да садржаји буду доступни и приступачни особама са инвалидитетом, поштујући на тај начин њихово достојанство и личне способности. 

– Наша обавеза јесте да осигуравамо ефективно право особа са инвалидитетом, социјалну интеграцију и учешће у животу заједнице. Због тога ми је данас велико задовољство што могу да са овом дивном децом уживам у Музеју илузија – закључила је Елена Билић.