sreda, 19. septembar 2018.

Grad obezbedio deci posetu Muzeju iluzija

U okviru manifestacije „Dani evropske baštine”, članica Gradskog veća Elena Bilić zajedno sa decom iz Osnovne škole za zaštitu vida „Dragan Kovačević”, nastavnicima i direktorkom škole Silvanom Plavšić, kao i koordinatorkom manifestacije Nadom Zec, posetila je Muzej iluzija. 

Zainteresovana deca imala su priliku da prošetaju kroz sobe sa optičkim varkama i da se u pratnji nastavnika fotografišu. Tom prilikom Elena Bilić je istakla značaj manifestacije kojom se svakog septembra predstavlja naše nasleđe kao deo zajedničke baštine evropskih naroda, raznolikosti kultura, tradicije i običaja. 

– Posebno je važno upoznavanje dece i mladih sa značajem nasleđa, mogućnostima održivog korišćenja, očuvanja i prezentacije – rekla je Bilić.

Ona je naglasila da se Grad Beograd prilikom organizovanja svih manifestacija trudi da sadržaji budu dostupni i pristupačni osobama sa invaliditetom, poštujući na taj način njihovo dostojanstvo i lične sposobnosti. 

– Naša obaveza jeste da osiguravamo efektivno pravo osoba sa invaliditetom, socijalnu integraciju i učešće u životu zajednice. Zbog toga mi je danas veliko zadovoljstvo što mogu da sa ovom divnom decom uživam u Muzeju iluzija – zaključila je Elena Bilić.