четвртак, 18. октобар 2018.

Изложба „Подељени светови” у Музеју афричке уметности

Градски већник Фадиљ Еминовић присуствовао је вечерас у Музеју афричке уметности отварању изложбе „Подељени светови”, светски признатог уметника Масинисе Селманија. Изложбу је свечано отворио амбасадор Француске у Београду Фредерик Мондолони.
 
Еминовић je објаснио да је на изложби „Подељени светови” приказано 13 цртежа из шест серија, два појединачна рада и две анимације.
 
–Масиниса Селмани, који живи и ради на релацији Алжир – Француска, инспирацију проналази у друштвено-политичким проблемима које преузима из новинских исечака, које сакупља годинама. За његов рад је карактеристично да је стално на граници између стварног и нестварног, комедије и трагедије. Његове монтаже слика и цртежа, као и кратке анимације пуне су хумора и ироније – истакао је Еминовић.
 
Амбасадор Мондолони је изразио задовољство јер има прилику да отвори изложбу светски прознатог уметника Масиниса Селмани, који је спона између Алжира и Француске, али и Алжира и Европе.
 
Директорка Музеја афричке уметности Марија Алексић је подсетила да је Масиниса Селманија часопис Ле монд прогласио једним од пет најбољих уметника афричког порекла.
 
Изложбу jе организовао Музеј афричке уметности са Француским институтом у Београду. Догађају су присуствовали представници дипломатског кора и јавног живота.