понедељак, 22. октобар 2018.

Спектакуларан дочек наших златних одбојкашица испред Старог двора

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић и председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић угостили су данас у Старом двору наше одбојкашице, које су освојиле злато на Светском првенству у Јапану. Освајачице светског злата, селектор Зоран Терзић и чланови стручног тима поздравили су након тога са балкона Старог двора окупљене грађане, коју су на традиционалан начин дошли да поздраве успех наших спортисткиња.

Зоран Терзић је истакао да су љубав и подршку нашег народа осетили и на даљину и позвао све да му пруже и надаље помоћ да наше одбојкашице задржи на окупу бар до Токија 2020. Најбољи блокер Милена Рашић изразила је велику захвалност на подршци и због тога што смо веровали у њих, а најбољи играч света Тијана Бошковић је присутнима поручила да смо им били „ветар у леђа”.

Капитен Маја Огњеновић је нашу публику и наш народ оценила као најбоље и нагласила да смо им били „мотив и снага”. 

Женску одбојкашку репрезентацију Србије поздравили су и министар за омладину и спорт Вања Удовичић, начелница Градске управе Сандра Пантелић, помоћник градоначелника Андреја Младеновић, в.д. секретара за спорт и омладину Драгана Белојевић и бивши селектор наше ватерполо репрезентације Дејан Удовичић.

Организатори дочека били су Град Београд и Одбојкашки савез Србије. У музичком програму наступио је „Лексингтон бенд”, док су солисти хора „Чаролија” отпевали српску химну „Боже, правде”.