среда, 14. новембар 2018.

Презентација Београда у Пекингу и Шангају

Туристичка организација Београда представља туристичку понуду нашег града у Кини управо одржаном презентацијом у Пекингу, која ће од 16. до 18. новембра бити настављена учешћем на Интернационалном сајму туризма CITM у Шангају.

Делегација ТОБ-а, коју чине директор Миодраг Поповић и заменик директора Слободан Унковић, јуче се састала са представницима Светске асоцијације градова у туризму (WTCF). На састанку се разговарало о креирању сајта на кинеском језику са информацијама о туристичкој понуди нашег града, као и презентацији Београда на примарним кинеским друштвеним мрежама Weibo и Wechat.

Светска асоцијација градова у туризму је организација основана 2012. године у циљу повезивања и сарадње градова, као и развоја на глобалном плану, а броји више од 200 чланица, међу којима се од 2016. године налази и Београд.

У Пекингу су одржани састанци са представницима највећих кинеских туроператора Ctrip и Umice, са којима је договорено студијско путовање у Београд у наредном периоду, како би се наша престоница нашла у њиховој понуди.

У септембру, туристи из Кине су по бројности на првом месту у Београду, као и по броју остварених ноћења, са изражено великим процентом раста. У периоду од почетка године, кинески туристи су на другом месту, са порастом од 79 одсто од јанура.