sreda, 14. novembar 2018.

Prezentacija Beograda u Pekingu i Šangaju

Turistička organizacija Beograda predstavlja turističku ponudu našeg grada u Kini upravo održanom prezentacijom u Pekingu, koja će od 16. do 18. novembra biti nastavljena učešćem na Internacionalnom sajmu turizma CITM u Šangaju.

Delegacija TOB-a, koju čine direktor Miodrag Popović i zamenik direktora Slobodan Unković, juče se sastala sa predstavnicima Svetske asocijacije gradova u turizmu (WTCF). Na sastanku se razgovaralo o kreiranju sajta na kineskom jeziku sa informacijama o turističkoj ponudi našeg grada, kao i prezentaciji Beograda na primarnim kineskim društvenim mrežama Weibo i Wechat.

Svetska asocijacija gradova u turizmu je organizacija osnovana 2012. godine u cilju povezivanja i saradnje gradova, kao i razvoja na globalnom planu, a broji više od 200 članica, među kojima se od 2016. godine nalazi i Beograd.

U Pekingu su održani sastanci sa predstavnicima najvećih kineskih turoperatora Ctrip i Umice, sa kojima je dogovoreno studijsko putovanje u Beograd u narednom periodu, kako bi se naša prestonica našla u njihovoj ponudi.

U septembru, turisti iz Kine su po brojnosti na prvom mestu u Beogradu, kao i po broju ostvarenih noćenja, sa izraženo velikim procentom rasta. U periodu od početka godine, kineski turisti su na drugom mestu, sa porastom od 79 odsto od janura.