уторак, 20. новембар 2018.

Контрола непрописног паркирања на Новом Београду

Секретаријат за инспекцијске послове спровео је у сарадњи са Секретаријатом за послове комуналне полиције и ЈКП „Паркинг сервис” ванредну контролу непрописног паркирања на јавним зеленим површинама, бициклистичким стазама и другим површинама на Новом Београду. 

Контролисане су јавне површине у Булевару Михајла Пупина код броја 17 и Улици омладинских бригада код броја 18, саопштено је из Секретаријата за инспекцијске послове.

– Акција је иницирана бројним пријавама којима су грађани указивали на непрописно паркирање на овим локацијама. Контрола је извршена 19. новембра, када је на јавним зеленим површинама у парку, у близини школе у Улици Михајла Пупина код броја 17, затечено 15 непрописно паркираних возила, од којих је 13 уклоњено преко ЈКП „Паркинг сервис”, док су два возила власници сами уклонили. Лицима одговорним за непрописно паркирање биће издати прекршајни налози, са казном у износу од 5.000 динара – рекла је секретарка за инспекцијске послове Соња Подунавац. 

Током контроле на другој локацији, на бициклистичкој стази у Улици омладинских бригада, нису затечена непрописно паркирана возила.