петак, 7. децембар 2018.

Књижевни сусрет деце песника и песника за децу

Пријатељи деце Београда у сарадњи са Пријатељима деце Врачара и Градском општином Врачар организују финално градско такмичење деце песника основних и средњих школа Београда у недељу, 9. децембра, у Свечаној сали Градске општине Врачар, Његошева 77, са почетком у 12 сати, саопштавају из ове институције. 

Током новембра, више од 3.500 деце песника из основних и средњих школа у Београду казивали су своје стихове вршњацима и одраслим песницима – ствараоцима поезије за децу и младе. 

На финалном градском такмичењу наступиће 37 учесника из 14 градских општина у категорији млађих и старијих разреда основних школа и категорији средњих школа. 

По одлуци жирија у саставу: Марина Проле, Рајко Лукач и мр Божидар Пешев, победницима градског такмичења биће додељене награде и дипломе. Најуспешнијем учеснику биће додељена Повеља „Васка Јукић Марјановић”, коју су 2016. године установили Пријатељи деце Београда.

Покровитељ програма је Градска управа Градa Београдa, Секретаријат за спорт и омладину, а домаћин је Градска општина Врачар.