среда, 12. децембар 2018.

Положен венац на гроб Николе Пашића

Помоћник градоначелника Андреја Младеновић положио је данас венац на гроб Николе Пашића на Новом гробљу поводом обележавања 92. годишњице од смрти некадашњег градоначелника Београда.

Он је том приликом рекао да се Град Београд сећа свог градоначелника и подсетио на све оно што је Никола Пашић оставио иза себе.

– Није толико познато широј јавности да је он био градоначелник Београда јер је Пашић остао упамћен као председник Владе и као неко ко је водио радикалну странку у другој половини 19. и почетком 20. века. Никола Пашић је историјска личност, државник и политичар који је много задужио и Београд, али је својим посебним начином вођења политике и осећаја према држави, према националном питању, сигурно оставио дубок траг у српској историји. Сећамо га се и поштујемо све оно што је резултат његове политике, оданости и посвећености према свом народу и српској држави – истакао је Младеновић.

Према његовим речима, људи који су попут Николе Пашића оставили траг не смеју бити заборављени.

– Ми као потомци морамо да их се сећамо и да се трудимо да барем делић онога што је остало иза њих наставимо и очувамо. Велик човек за град Београд и Србију и увек ћемо га се сећати са великим поштовањем и подсећати младе колико је важно чувати и неговати традицију – закључио је Андреја Младеновић.