sreda, 12. decembar 2018.

Položen venac na grob Nikole Pašića

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović položio je danas venac na grob Nikole Pašića na Novom groblju povodom obeležavanja 92. godišnjice od smrti nekadašnjeg gradonačelnika Beograda.

On je tom prilikom rekao da se Grad Beograd seća svog gradonačelnika i podsetio na sve ono što je Nikola Pašić ostavio iza sebe.

– Nije toliko poznato široj javnosti da je on bio gradonačelnik Beograda jer je Pašić ostao upamćen kao predsednik Vlade i kao neko ko je vodio radikalnu stranku u drugoj polovini 19. i početkom 20. veka. Nikola Pašić je istorijska ličnost, državnik i političar koji je mnogo zadužio i Beograd, ali je svojim posebnim načinom vođenja politike i osećaja prema državi, prema nacionalnom pitanju, sigurno ostavio dubok trag u srpskoj istoriji. Sećamo ga se i poštujemo sve ono što je rezultat njegove politike, odanosti i posvećenosti prema svom narodu i srpskoj državi – istakao je Mladenović.

Prema njegovim rečima, ljudi koji su poput Nikole Pašića ostavili trag ne smeju biti zaboravljeni.

– Mi kao potomci moramo da ih se sećamo i da se trudimo da barem delić onoga što je ostalo iza njih nastavimo i očuvamo. Velik čovek za grad Beograd i Srbiju i uvek ćemo ga se sećati sa velikim poštovanjem i podsećati mlade koliko je važno čuvati i negovati tradiciju – zaključio je Andreja Mladenović.