среда, 12. децембар 2018.

Одржана седница Парламента привредника у Београду

Сарадња Града Београда са Привредном комором Београда – Србије веома је успешна, што се види у томе да град ову комору сматра својим саставним делом, изјавио је данас помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић отварајући Четврту седницу Парламента привредника у Привредној комори Београда.

Он је том приликом нагласио да је до сада било много примера којима је доказана сарадња на високом нивоу у организацији различитих манифестација, сусрета са политичким и привредним делегацијама из окружења и са других континената, и додао да би са оваквом праксом требало наставити и у будућности.

Младеновић је рекао да је од великог значаја да Привредна комора Београда, која ради у склопу Привредне коморе Србије, активно функционише у пуном капацитету и да се остварују заједнички планови за побољшање привреде у Београду.

– За нама је година која улива озбиљну наду у смислу друштвеног раста, смањења незапослености и надам се да ће се овај тренд наставити и у 2019. години. Град Београд са инвестиционим буџетом, који ће бити усвојен ускоро, настоји да оснује нова радна места и створи привредни амбијент који доприноси развоју целе земље – рекао је Младеновић.

Он је такође истакао да је престоница Србије привредни, финансијски и културни центар и да је због тога одговорност већа да овај град буде на високом нивоу и да има добар дијалог са привредницима, синдикатима и синдикалним организацијама. 

– Добром комуникацијом треба да стварамо добре услове пословања да бисмо привукли стране инвеститоре и омогућили домаћој привреди да се развија и инвестира у нова радна места, али и да улаже у стране земље свој капитал – закључио је Младеновић.

Из Секретаријата за привреду, седници Парламента привредника присуствовала је директорка Сектора за пољопривреду Снежана Врачар.