sreda, 12. decembar 2018.

Održana sednica Parlamenta privrednika u Beogradu

Saradnja Grada Beograda sa Privrednom komorom Beograda – Srbije veoma je uspešna, što se vidi u tome da grad ovu komoru smatra svojim sastavnim delom, izjavio je danas pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović otvarajući Četvrtu sednicu Parlamenta privrednika u Privrednoj komori Beograda.

On je tom prilikom naglasio da je do sada bilo mnogo primera kojima je dokazana saradnja na visokom nivou u organizaciji različitih manifestacija, susreta sa političkim i privrednim delegacijama iz okruženja i sa drugih kontinenata, i dodao da bi sa ovakvom praksom trebalo nastaviti i u budućnosti.

Mladenović je rekao da je od velikog značaja da Privredna komora Beograda, koja radi u sklopu Privredne komore Srbije, aktivno funkcioniše u punom kapacitetu i da se ostvaruju zajednički planovi za poboljšanje privrede u Beogradu.

– Za nama je godina koja uliva ozbiljnu nadu u smislu društvenog rasta, smanjenja nezaposlenosti i nadam se da će se ovaj trend nastaviti i u 2019. godini. Grad Beograd sa investicionim budžetom, koji će biti usvojen uskoro, nastoji da osnuje nova radna mesta i stvori privredni ambijent koji doprinosi razvoju cele zemlje – rekao je Mladenović.

On je takođe istakao da je prestonica Srbije privredni, finansijski i kulturni centar i da je zbog toga odgovornost veća da ovaj grad bude na visokom nivou i da ima dobar dijalog sa privrednicima, sindikatima i sindikalnim organizacijama. 

– Dobrom komunikacijom treba da stvaramo dobre uslove poslovanja da bismo privukli strane investitore i omogućili domaćoj privredi da se razvija i investira u nova radna mesta, ali i da ulaže u strane zemlje svoj kapital – zaključio je Mladenović.

Iz Sekretarijata za privredu, sednici Parlamenta privrednika prisustvovala je direktorka Sektora za poljoprivredu Snežana Vračar.