недеља, 16. децембар 2018.

Екипе „Зеленила” интервенисале на 103 локације

У току јучерашњег дана и ноћи, екипе Оперативног тима за хитне интервенције „Зеленила – Београд” санирале су преломљена стабла и гране на 103 локацијe широм Београда. Током дана и док год за то буде потребе, радници настављају да отклањају последице снежних падавина. 

– Иако радници „Зеленила” свакога дана током читаве године врше редовне мере неге на стаблима, сада, услед тежине влажног снега који се задржава на крошњама, долази до прелома грана или стабала – појаснио је Дражен Тица, директор Сектора јавних зелених површина овог предузећа. 

Интервенције су вршене на неколико локација на којима су делови стабала пали на улицу и на кратко зауставили или отежали саобраћај. „Зеленило” је интервенисалио у Улици кнеза Вишеслава, затим на углу Браће Барух и Високог Стевана, као и у улицама Јове Илића, Водоводској, Светозара Марковића, Проте Матеје, Симиној, Високог Стевана и Крунској, где су стабла или гране падали на коловоз, а екипе су у најкраћем року излазиле на терен и омогућавале поновно неометано одвијање саобраћаја. На неколико локација забележена је штета на паркираним аутомобилима. 

Суграђани могу пријавити случајеве оборених, преломљених или оштећених стабала која могу угрозити безбедност и нанети материјалну штету Центру за информисање ЈКП „Зеленило – Београд” радним данима од 7.30 до 15.30 часова на број телефона 2630-506, а после тог времена дежурној служби ЈКП „Зеленило – Београд”, Булевар војводе Мишића 85а, на број телефона 2650-683. Позивање дежурне службе могуће је и преко градског Центра за обавештавање, дежурне инспекције и МУП-а. Оперативни тим за хитне интервенције дежура 24 часа, наводи се у саопштењу овог предузећа.