уторак, 22. јануар 2019.

Весић присуствовао концерту „Појте и утројте”

Заменик градоначелника Београда Горан Весић присуствовао је данас Светосавском концерту „Појте и утројте”, који се одржава у оквиру манифестације „Божићно сеоце” у Дечјем културном центру Београда. Он је том приликом истакао да се овај концерт одржава у сусрет једном од најзначајнијих верских и државних празника. 

– Дечји културни центар организује у оквиру „Београдске зиме” концерт неколико дечјих хорова који певају песме о Светом Сави. Наступају талентована деца која певају о највећем српском просветитељу који је веома много утицао на развој српског друштва – рекао је Весић.

Он је подсетио да је пре неколико година покренута манифестација „Београдско пролеће” која има свој резлутат и већ две године доноси нове дечје нумере које пишу дечји песници и писци, а изводе их популарни певачи. 

– План нам је да организујемо такмичење београдских школских хорова како бисмо попунили празнину у дечјем музичком образовању, јер је музичко образовање за треће и четврте разреде пре неколико година укинуто, а у прва два разреда децу музички едукују учитељи – изјавио је заменик градоначелник.

Весић је нагласио да је циљ оваквих пројеката да се афирмацијом и смотром хорова скрене пажња да би музичко образовање требало да буде присутније у школама, као и да би требало да га од најранијих разреда предају стручна лица.

– Деца би тако од најранијих година школовања добила простор за развијање музичких талената и додатно образовање у овој области – закључио је Весић. 

Свечаности су присуствовали директор ДКЦ проф. др Драган Марић и председник Управног одбора ове установе Миња  Субота.

На концерту су учествовале Јелена Томашевић, Тијана Дапчевић, Леонтина Вукомановић, Ивана Петерс и Маја Марковић, као и хорови „Чаролија”, ОШ „Карађорђе”, ОШ „Иво Андрић”, ОШ „Јован Дучић”, ОШ „Ђуро Даничић”, ОШ „Милан Ракић” и ОШ „Васа Пелагић”.