utorak, 22. januar 2019.

Vesić prisustvovao koncertu „Pojte i utrojte”

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prisustvovao je danas Svetosavskom koncertu „Pojte i utrojte”, koji se održava u okviru manifestacije „Božićno seoce” u Dečjem kulturnom centru Beograda. On je tom prilikom istakao da se ovaj koncert održava u susret jednom od najznačajnijih verskih i državnih praznika. 

– Dečji kulturni centar organizuje u okviru „Beogradske zime” koncert nekoliko dečjih horova koji pevaju pesme o Svetom Savi. Nastupaju talentovana deca koja pevaju o najvećem srpskom prosvetitelju koji je veoma mnogo uticao na razvoj srpskog društva – rekao je Vesić.

On je podsetio da je pre nekoliko godina pokrenuta manifestacija „Beogradsko proleće” koja ima svoj rezlutat i već dve godine donosi nove dečje numere koje pišu dečji pesnici i pisci, a izvode ih popularni pevači. 

– Plan nam je da organizujemo takmičenje beogradskih školskih horova kako bismo popunili prazninu u dečjem muzičkom obrazovanju, jer je muzičko obrazovanje za treće i četvrte razrede pre nekoliko godina ukinuto, a u prva dva razreda decu muzički edukuju učitelji – izjavio je zamenik gradonačelnik.

Vesić je naglasio da je cilj ovakvih projekata da se afirmacijom i smotrom horova skrene pažnja da bi muzičko obrazovanje trebalo da bude prisutnije u školama, kao i da bi trebalo da ga od najranijih razreda predaju stručna lica.

– Deca bi tako od najranijih godina školovanja dobila prostor za razvijanje muzičkih talenata i dodatno obrazovanje u ovoj oblasti – zaključio je Vesić. 

Svečanosti su prisustvovali direktor DKC prof. dr Dragan Marić i predsednik Upravnog odbora ove ustanove Minja  Subota.

Na koncertu su učestvovale Jelena Tomašević, Tijana Dapčević, Leontina Vukomanović, Ivana Peters i Maja Marković, kao i horovi „Čarolija”, OŠ „Karađorđe”, OŠ „Ivo Andrić”, OŠ „Jovan Dučić”, OŠ „Đuro Daničić”, OŠ „Milan Rakić” i OŠ „Vasa Pelagić”.