уторак, 22. јануар 2019.

Шетње „Културна баштина Топчидера” сваке последње суботе у месецу

Након скоро тридесет организованих шетњи у редовним и додатним терминима, шетње „Културна баштина Топчидера” настављају се и у 2019. години, саопштено је из Туристичке организације Београда. 

У новом циклусу шетњи „Културна баштина Топчидера” обилазе се Музеј афричке уметности, Кућа краља Петра, Кућа легата – Легат Петра Лубарде, Архив Југославије, Јавни акваријум и тропикаријум Београд и Веспа музеј Србија.

Шетње се реализују сваке последње суботе у месецу, од јануара до априла месеца, у пратњи историчарке уметности и кустоса Музеја афричке уметности Ане Кнежевић и Иване Затежић, сараднице Куће легата.

Следећи термин шетње је у суботу, 26. јануара, у 11 часова када ће се обићи Музеј афричке уметности, Кућа краља Петра, Архив Југославије и Кућа легата – Легат Петра Лубарде. Окупљање је у Музеју афричке уметности у 11 часова. Улазнице по цени од 500 динара купују се у Музеју афричке уметности пре почетка шетње. Тура траје око 170 минута. Број места је ограничен, а пријаве се врше путем мејла: kulturnabastinatopcidera@gmail.com.

У суботу, 23. фебруара, у 11 часова биће организована шетња у Музеју афричке уметности, Амбасади Арапске Републике Египат, Кући краља Петра и Кући легата – Легат Петра Лубарде. Окупљање ће бити у Музеју афричке уметности у 11 часова, а улазнице се купују у Музеју афричке уметности пре почетка шетње. Пријављивање је обавезно јер је број места ограничен на 20. Трајање туре је око 170 минута. Пријаве су обавезне на мејл: kulturnabastinatopcidera@gmail.com са следећим подацима: име и презиме, број личне карте, фотографија прве стране пасоша, број телефона.

Услед интересовања суграђана, постоји могућност организовања „Шетње по мери” која би укључила обилазак четири од наведених шест локација: Музеј афричке уметности, Кућу краља Петра, Кућу легата – Легат Петра Лубарде, Архив Југославије, Јавни акваријум и тропикаријум Београд и Веспа музеј Србија.  У том случају је потребно формирати групу и пријавити се путем мејла: kulturnabastinatopcidera@gmail.com најкасније три дана пре организоване шетње. Цена улазнице за шетњу са десет и више учесника је 500 динара по особи. Цена за шетњу са мање од 10 учесника је 5.000 динара укупно.