utorak, 22. januar 2019.

Šetnje „Kulturna baština Topčidera” svake poslednje subote u mesecu

Nakon skoro trideset organizovanih šetnji u redovnim i dodatnim terminima, šetnje „Kulturna baština Topčidera” nastavljaju se i u 2019. godini, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograda. 

U novom ciklusu šetnji „Kulturna baština Topčidera” obilaze se Muzej afričke umetnosti, Kuća kralja Petra, Kuća legata – Legat Petra Lubarde, Arhiv Jugoslavije, Javni akvarijum i tropikarijum Beograd i Vespa muzej Srbija.

Šetnje se realizuju svake poslednje subote u mesecu, od januara do aprila meseca, u pratnji istoričarke umetnosti i kustosa Muzeja afričke umetnosti Ane Knežević i Ivane Zatežić, saradnice Kuće legata.

Sledeći termin šetnje je u subotu, 26. januara, u 11 časova kada će se obići Muzej afričke umetnosti, Kuća kralja Petra, Arhiv Jugoslavije i Kuća legata – Legat Petra Lubarde. Okupljanje je u Muzeju afričke umetnosti u 11 časova. Ulaznice po ceni od 500 dinara kupuju se u Muzeju afričke umetnosti pre početka šetnje. Tura traje oko 170 minuta. Broj mesta je ograničen, a prijave se vrše putem mejla: kulturnabastinatopcidera@gmail.com.

U subotu, 23. februara, u 11 časova biće organizovana šetnja u Muzeju afričke umetnosti, Ambasadi Arapske Republike Egipat, Kući kralja Petra i Kući legata – Legat Petra Lubarde. Okupljanje će biti u Muzeju afričke umetnosti u 11 časova, a ulaznice se kupuju u Muzeju afričke umetnosti pre početka šetnje. Prijavljivanje je obavezno jer je broj mesta ograničen na 20. Trajanje ture je oko 170 minuta. Prijave su obavezne na mejl: kulturnabastinatopcidera@gmail.com sa sledećim podacima: ime i prezime, broj lične karte, fotografija prve strane pasoša, broj telefona.

Usled interesovanja sugrađana, postoji mogućnost organizovanja „Šetnje po meri” koja bi uključila obilazak četiri od navedenih šest lokacija: Muzej afričke umetnosti, Kuću kralja Petra, Kuću legata – Legat Petra Lubarde, Arhiv Jugoslavije, Javni akvarijum i tropikarijum Beograd i Vespa muzej Srbija.  U tom slučaju je potrebno formirati grupu i prijaviti se putem mejla: kulturnabastinatopcidera@gmail.com najkasnije tri dana pre organizovane šetnje. Cena ulaznice za šetnju sa deset i više učesnika je 500 dinara po osobi. Cena za šetnju sa manje od 10 učesnika je 5.000 dinara ukupno.